24 Mayıs 2014 Cumartesi

Apple Logosu Satısta

Merhabalar,
Teknoloji devi Apple kendiyle özdeşleşen gökkuşağı renklerindeki şirket logosunu satılığa çıkarılıyor. Şirketin Kaliforniya'da bulunan Apple Computer binasının önünde yer alan iki logo müzayedeye çıkıyor.
Apple, şirketin kuruluş yıllarında kullanılan nostaljik logosunu Bonhams müzayede evinin belirlediği 10.000 dolar açılış fiyatıyla satılığa çıkaracağını açıkladı. İlk olarak Steve Jobs ve Ronald Wayne tarafından 1976'da tasarlanan, Isaac Newton'un bir elma ağacının üzerinde oturduğu logoyla teknoloji dünyasına atılan Apple, daha sonra Jobs'un isteğiyle elmayı vurgulayarak "Byte into an Apple" sloganıyla tasarlanan gökkuşağı renklerindeki ısırılmış elma logosunu kullanmaya başladı. Bu simge şirketle özdeşleştikten sonra küçük değişikliklerle günümüze kadar kullanıldı.
apple logo gecmis
1998'de siyaha boyanan elma, 3 boyutlu metalik griden mat kroma uzanan değişik tasarımlarla yolculuğunu günümüze kadar sürdürdü. 1997'de söküldükten sonra şirket binasında muhafaza edilen, biri yaklaşık 122cmdiğeri ise 90cm olan fiberglas logolar, üzerindeki çatlaklarla zamanın izlerini taşıyorlar.
Çıkan her yeni ürününün ardından mağazalarının önündeki uzun ve günlerce süren kuyruklarla adından söz ettiren Apple söz konusu olunca, 4 Haziran'da New York'ta yapılacak müzayedenin büyük ilgi göreceğini söyleyebiliriz. 

Tamindir.com dan yararlanılmıştır...

Share This!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates